Verbeter de wereld, begin een bedrijf

8 december

Business-modellen voor sociale en ecologische wereldverbeteraars. Het kapitalisme van de 21ste eeuw is rijp voor ondernemers die slimme oplossingen vinden voor maatschappelijke problemen (armoede, eenzaamheid, schooluitval…) waarmee geld te verdienen valt, maar bovenal: waardoor de gemeenschap c.q. de wereld een betere plaats wordt.

Frankrijk en België hebben inmiddels een Minister van Sociale Economie. Nederland heeft Mark Hillen met zijn Social Enterprise.NL: een platform en investeringsfonds voor sociale ondernemingen. Hij vertelt waarin sociale ondernemingen als Fifteen, Taxi Electric zich onderscheiden van andere organisaties en wat de business-modellen zijn waarmee ook Saxion Enactus-studenten (een team gerund door studenten die sociale projecten opzetten die ertoe doen) aan de slag kunnen.

Groen ondernemen is de andere kant van het nieuwe ondernemen. Michiel de Man houdt zich, vanuit Commonland, bezig met het wereldwijd herstellen van ecosystemen, vanuit het adagium: herstel van landschap levert naast ecologisch winst ook geld op, en werk en hoop voor de mensen die er wonen.

Hoe dit soort ondernemen in zijn werk gaat, daarover gaat het gesprek met Michiel, Mark en het publiek onder de bezielende leiding van Natasja vd Berg.

Kom meepraten!
Op 8 december bent u van harte welkom om mee te praten van 16.00 uur tot 17.30 uur bij Saxion Hogescholen (Handelskade 75). Het gesprek wordt georganiseerd door Studium Generale Saxion i.s.m. Saxion Enactus en Deventer Wereldstad.

 

Reacties gesloten.