Theater SPROOK

Theater SPROOK speelt terugspeeltheater: Waargebeurde verhalen die ter plaatse door middel van improvisatie transformeren naar theater. Herkenbaar, verbindend en inspirerend. Soms tragisch, soms hilarisch en altijd met respect voor de verteller en zijn verhaal. Theater SPROOK speelt twee voorstellingen bij Deventer Wereldstad op 4 november.

Mensenrechten

Te gast is Claudia Duque, een journaliste uit Colombia die zich inzet om censuur te doorbreken en de waarheid aan het licht te brengen. Zij wordt geïnterviewd over haar werk, haar belevingen en haar bevindingen als mensenrechtenjournalist. De acteurs van Theater SPROOK geven haar verhalen direct vorm op de speelvloer. Zichtbaar, hoorbaar en tastbaar.
Deze voorstelling wordt gespeeld in het Engels.

Verhalen van mensen.

Sustainable Development Goals, een hele mond vol. Afspraken met als doel een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. De wereld verbeteren. De grote vraag is natuurlijk, wat doe jij om de wereld te verbeteren? In deze voorstelling gaan we luisteren en kijken naar echte verhalen van echte mensen over hoe zij, in hun eigen leven, proberen de wereld een beetje beter te maken. De verhalen worden ter plekke vertaald naar theater. Herkenbaar, inspirerend en verbindend.

Reacties gesloten.