The True Cost, baanbrekende documentaire over de kledingindustrie

 TheTrueCost

Deventer Fair & Duurzaam! Met dat doel is de werkgroep Fairtrade Gemeente Deventer gestart en inmiddels zijn de eerste stappen gezet. Het is de werkgroep – samen met kledingwinkel De Amaranth en de Wereldwinkels in Bathmen en Deventer – gelukt om de fairtrade-film The True Cost naar Deventer te halen. Deze film draait – in het kader van de Fairtrade Week, van 24 oktober t/m 1 november 2015 – op woensdagavond 28 oktober in Filmhuis de Keizer. Het is de vierde keer dat de film in Nederland wordt vertoond.

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire, gemaakt door de jonge filmmaker Andrew Morgan. Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eyeopener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie. 

Inleiding en nagesprek
De voorstelling begint met een inleiding en er is een nagesprek. Elke bezoeker ontvangt een chocoladereepje van Tony Chocolony plus kortingsbonnen; daarmee krijgen ze 10% korting op de gehele collectie van kledingwinkel De Amaranth en 20% korting op het gehele assortiment (m.u.v. voedselproducten en niet i.c.m. andere aanbiedingen) van de wereldwinkels in Bathmen en Deventer. 

Woensdag 28 oktober
De film is te zien op woensdag 28 oktober in Filmhuis de Keizer en begint om 20.30 uur. 
Kaarten (à € 8,50) zijn te bestellen of te reserveren via www.filmhuisdekeizer.nl.
De trailer kunt u hier vast bekijken!

 

Reacties gesloten.