Stichting Mineke Foundation

 

Naam organisatie Stichting Mineke Foundation
logo-MF-definitief-groot7
Contactpersoon Tonia Dabwe
Adres P/a Jagerserf 19, 3851 SM ERMELO (correspondentieadres)
Telefoonnummer
E-mail info@minekefoundation.org

Website www.minekefoundation.org

 

Facebook https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://www.minekefoundation.org/&title=Home

 

Twitter  https://twitter.com/MinekeFndn

 

Wat is het doel van de organisatie? De stichting Mineke Foundation heeft als doel het voortzetten en verder uitbouwen van het levenswerk van de Liberiaanse Dabwe Wiah en zijn Nederlandse echtgenote Mineke Muilerman. Zij stichtten eind jaren 60 een proefboederij en begin jaren 80 een kleuter- en basisschool. Hun doel: mensen leren onafhankelijk te zijn door landbouwkennis en regulier onderwijs aan te bieden. Met het inkomen uit de school investeerden zij in de infrastructuur en ondernemerschap in de directe omgeving (later Dabwe Town). Door de burgeroorlog  in Liberia ging het grootste deel van hun werk verloren en werd Mineke vermist. Hun dochter, Tonia, stichtte in 2009 de stichting om verder te gaan met waar haar ouders mee begonnen waren.
Waar is de organisatie actief? Mineke Foundation is actief in Dabwe Town, Liberia (West Afrika).
Wat is de visie van de organisatie? Mineke Foundation gelooft dat Dabwe Town een bloeiende zelfredzame gemeenschap kan worden, waar het veilig is om te wonen, met kwalitatief hoogwaardig onderwijs, gezond ondernemerschap en sterke sociale banden.
Wat is de missie van de stichting? Mineke Foundation wil in Dabwe Town een mentaliteitsverandering teweegbrengen door goed (vak)onderwijs en het stimuleren van verantwoordelijkheid, initiatief, zelfredzaamheid en ondernemerschap. Beoogd doel van de mentaliteitsverandering is dat positieve ontwikkelingen en veranderingen in Dabwe Town door de inwoners zelf opgestart en gerealiseerd worden, zonder dat men zich afhankelijk opstelt van (buitenlandse) NGO’s of andere hulp.

Damiefa - waving schoolkids

Reacties gesloten.