Slotweek Focus op Indonesië:

Percussie: Atjeh ontmoet de Molukken

Kande brengt een pakkende mix van traditionele- en rockmuziek.
Het evenement Focus op Indonesië Deventer gaat zijn laatste weekend in. Op vrijdag 15 december (aanvang 20.30 uur, toegang €13,50) is in het Burgerweeshuis een optreden van de op het soefisme geïnspireerde rockgroep Kande uit Atjeh. De band maakt gebruik van zang, gitaren en veel slagwerk en maakte dit jaar grote indruk tijdens een optreden in Paradiso in het kader van het Holland Festival.

Kande Kande 1075 2

tifagroep TwelloIn het voorprogramma van Kande treedt de Deventer Molukse tifa-percussiegroep Tihal Anai Molo Okoe op. En in de gang is een presentatie van zelfgemaakte tifa’s van de groep Tifa Bulang Kapu uit Twello. De tifa is een traditioneel Moluks slagwerkinstrument dat wordt gebruikt bij het dansen en zingen en om mensen in een dorp bijeen te roepen.

BeeldDe slotactiviteit ‘Voices from Papua’ is op zaterdag 16 december in de School van Frieswijk (Schalkwijk, aanvang 20.00 uur, toegang €10,00). Twee vocale duo’s uit Olst en Deventer brengen een programma met liederen uit Papua Nieuw Guinea met name uit Biak. Zij vertellen daarbij over de traditionele Papua cultuur en hun recente geschiedenis. Cecil Odé verzorgt daarnaast een inleiding over de honderden Papua-talen. Ook zijn er foto’s van Papua Nieuw Guinea te zien en zijn er diverse voorwerpen tentoongesteld.

Voorafgaand aan de beide optredens is er op donderdag 14 november in Architectuurcentrum Het Rondeel (aanvang 20.00 uur, toegang vrij) een presentatie in het Engels over een aantal voorbeelden van urban planning in Indonesië.

 

Logo Europalia

 

Reacties gesloten.