Roemeense ambassade onderscheidt NetSib en Stichting Deventer-Roemenië met Diploma of Excellency

Uitreiking Award tijdens National Day of Romania in Den Haag

Stichting NetSib en Stichting Deventer-Roemenië hebben de “Diploma of Excellency” award ontvangen van de Roemeense Ambassade voor hun jarenlange inzet in de samenwerking tussen Sibiu en Deventer. Tijdens de viering van de ‘National Day Of Romania’ op 24 november namen Jan Achtereekte en Johan Oldenburger de onderscheiding in ontvangst in het Bel Air Hotel in Den Haag.

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen en instellingen die een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Roemeens-Nederlandse betrekkingen en het bevorderen van een positief imago van Roemenië. H.E. Mevrouw Ireny Comaroschi, de ambassadeur van Roemenië in Nederland, noemt de award een blijk van grote waardering.

De award is uitgereikt in een bijzonder jaar voor beide instellingen. 2015 markeert namelijk 25 jaar partnerschap tussen de Roemeense stad Sibiu en Deventer en 135 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Roemenië en Nederland. Jan Achtereekte, voorzitter stichting NetSib, en Johan Oldenburger, voorzitter stichting Deventer-Roemenie, zien het Diploma of Excellency als appreciatie voor jarenlange inzet van talloze mensen. “We zijn trots op de waardering via deze award. Het is een groot compliment aan onze Roemeense en Nederlandse vrijwilligers en partners. Onze kracht is dat we ons kwetsbaar durven opstellen, laten zien dat we om elkaar geven en zo tot concrete initiatieven en resultaten komen. Daar leren we van en het zorgt ervoor dat onze samenwerking nog beter wordt. Deze award is een bevestiging dat we op de goede weg zijn”, aldus Jan Achtereekte.

links Geert Hannink nms Stichting Deventer Roemenie rechts HE Ireny Comaroschi Ambassadrice Roemenie

links Geert Hannink nms Stichting Deventer-Roemenie, rechts HE Ireny Comaroschi, Ambassadrice Roemenie

links Jan Achtereekte Stichting NetSib rechts HE Ireny Comaroschi Ambassadrice Roemenie

links Jan Achtereekte (Stichting NetSib),
rechts HE Ireny Comaroschi, Ambassadrice Roemenie

Deventer en Sibiu werken samen sinds de val van Ceaucescu, eind december 1989. Vanaf mei 2007 is er een officiele stedenband. Een paar duizend families en tientallen organisaties, instellingen en bedrijven zijn de afgelopen vijfentwintig jaar betrokken en actief geweest in uiteenlopende projecten en activiteiten tussen Sibiu en Deventer. De samenwerking ontwikkelde zich vanuit noodhulp tot materiele ondersteuning en kennisuitwisselingsprogramma’s tussen gemeentes, provincies, organisaties en instellingen op uiteenlopende terreinen. Daarbij valt te denken aan onderwijs, gezondheidszorg en welzijn, wijkaanpak, lokale economische ontwikkeling, versterking van lokaal bestuur en uitwisselingen bij sport, kunst en cultuur.

Over Stichting NetSib en stichting Deventer-Roemenië
Stichting NetSib biedt meerwaarde aan jongeren uit Nederland en Roemenië die in een internationale context gezamenlijk initiatieven (willen) ontplooien en activiteiten ondernemen, met name in de culturele sector. Stichting Deventer-Roemenië biedt door het sturen van hulpgoederen op incidentele en structurele wijze hulp aan de inwoners van de regio Sibiu. Via de halfjaarlijkse actie van zogeheten contactgezinnen worden niet alleen voedselpakketten verstrekt, maar zijn ook vele nauwe persoonlijke contacten gegroeid tussen Nederlandse en Roemeense gezinnen.

 

Reacties gesloten.