Praat mee bij Deventer Wereldstad

Muziek, dans, activiteiten, verhalen, de Wereldmarkt, Oegandabijeenkomst en overheerlijke wereldhapjes. Allemaal ingrediënten die de vierde editie van Deventer Wereldstad ongetwijfeld weer tot een bruisende, informatieve en gezellige middag gaan maken. Een middag waarop Deventer zich van haar internationale kant laat zien. Ook debat maakt onderdeel uit van het evenement. Voor dat debat is Deventer Wereldstad op zoek naar stellingen!
IMG 6712
Deventer als Wereldstad
Het debat, dat als thema heeft: Deventer als Wereldstad, wordt georganiseerd in samenwerking met het debatteam van Het Vlier. Deze locatie van het Etty Hillesum Lyceum kent een lange geschiedenis als het gaat om debatteren. Ze doen immer elk jaar mee aan ‘Op weg naar het Lagerhuis’ en zijn daar in het verleden regelmatig ver gekomen. Deventer Wereldstad prijst zich gelukkig met het feit dat ook jonge mensen uit Deventer zo bij het evenement betrokken worden.
IMG 6715 IMG 6735

Waarover spreken zij…

‘Geef alleen ontwikkelingshulp aan democratische landen’. ‘Het inburgeringsexamen moet worden afgeschaft.’ ‘We moeten veel ruimhartiger zijn voor vluchtelingen.’ Het zijn zomaar een paar stellingen die we zelf bedacht hebben. Over onderwerpen die de meeste mensen uit Deventer die zich interesseren voor de rest van de wereld bezighouden.

Maar… Deventer Wereldstad wil heel graag horen waar ú het over wilt hebben.

Flyer Debat Flyer Debat2
Mail uw stelling!
Heeft u een interessante, spannende, boeiende, prikkelende stelling voor Deventer Wereldstad? Mail die dan – uiterlijk 21 september – naar debat@deventerwereldstad.nl. Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen. Gaan we met uw stelling aan de slag? Dan trakteren wij u op een – internationaal – hapje en een drankje op 6 november.

Verder is natuurlijk iedereen van harte welkom op zondagmiddag 6 november van 13.00 tot 17.00 uur tijdens dit – gratis – evenement.

 

Reacties gesloten.