Live-radio-uitzending Café El Mundo groot succes

Het is buitengewoon gezellig bij de Vrijwilligerscentrale in Deventer op zaterdag 1 juli. Voor de gelegenheid is een van de ruimten omgebouwd tot mobiele radiostudio. Presentatoren Ton ten Dam en Menno van der Geugten interviewen afgevaardigden van diverse NGO’s en wisselen de gesprekken af met wereldmuziek. In heel Nederland is de uitzending via internet te horen.

RSL 8752

Kleine particuliere initiatieven op het gebied van Internationale cultuur en ontwikkelingssamenwerking, daar draait het om deze middag. Zij krijgen de gelegenheid om over hun werk – meestal in verre landen – te vertellen. Deventer Wereldstad, dat een platform biedt aan vele Deventer NGO’s, heeft de heren van Radio El Mundo uitgenodigd en de Vrijwilligerscentrale biedt een mooie plek voor de uitzending.

Monica 3549 Monica 3552

Café El Mundo

In het programma, dat Café El Mundo heet, vertellen bestuursleden Karin Rutgers en Monica Sluiseman iets over Deventer Wereldstad, maar ook over hun eigen stichtingen. Sosoi, werkzaam in Indonesië en Bulungi, werkzaam in Oeganda. Ook de Deventer stichtingen NedSib (Roemenië), Kinderen van Uganda en Super Adelaar (Congo) komen aan het woord, naast een paar initiatieven uit de omgeving van Deventer. Danny Hanekamp, bekende Deventenaar vertelt over Bookcrossing en het Bijenlint en directeur Rob de Jong over ‘zijn’ vrijwilligerscentrale en de 30.000 vrijwilligers die in Deventer actief zijn. Ook de nieuwe samenwerking tussen Deventer en partners in Oeganda en de Deventer Koffie (ook uit Oeganda) komen aan de orde. Al met al een uitzending met heel veel variatie!

Monica 3560 RSL 8740

Terugkomen

Ton en Menno zijn enthousiast. ‘Wat gebeurt er veel in Deventer’, concludeert Ton. ‘Wij willen hier nog wel een keer terugkomen! Zullen we er een jaarlijkse uitzending van maken?’ Die afspraak wil Monica Sluiseman (Deventer Wereldstad) wel maken. ‘Maar het lijkt me ook leuk als ze bijvoorbeeld aanwezig zijn op ons evenement in 2018, waar we ons langzamerhand al weer op aan het voorbereiden zijn’, vertelt ze. ‘Dit is een heel mooi medium om de aandacht op de NGO’s te vestigen, dat willen we echt wel vaker doen. En graag een woord van dank aan iedereen die hier vanmiddag was én aan de Vrijwilligerscentrale die ons zo gastvrij heeft ontvangen!’RSL 8733

De uitzending is terug te luisteren op de website van Radio El Mundo

Meer foto’s vindt u op Facebook

 

Reacties gesloten.