‘Let’s talk about trash baby’

Op de tweede etage van de Deventer Schouwburg hebben vijf studenten van Saxion: Sophie van den Top, Demi Meurs, Ashley Timmerhuis, Nathan Meijer en Nynke de Bruin de (bijna) vrije hand gekregen om de door hun gekozen Sustainable Development Goal een prominente plek te geven. Zij kozen voor nummer 12: (Sustainable Production and Consumption Patterns). Er is een tentoonstelling, gasten kunnen hun foodprint controleren en iedereen kan meespelen aan het ‘Ik hou van de wereld’-spel. Doel is om vooral jongeren bewust te maken van de bijdrage die zij kunnen leveren aan SDG 12.

Er ligt een gedegen plan ten grondslag aan de invulling van het programma en en passent zijn de studenten er ook in geslaagd om de lunch voor de vrijwilligers te regelen die de hele dag aanwezig zijn. De werkgroep verheugt zich zeer op het programma en gaat ervan uit dat u dat ook doet!

Hieronder vindt u al een aantal onderdelen van de tentoonstelling.

Textile Art and Fashion

Trudie van Haaster (eigenaar van het RecycleLAB) was in 2017 met Het Recycle LAB genomineerd als duurzaamste winkel in De Bilt. In haar pand in de Kwinkelier 18 komen winkel, atelier lab, expositieruimte, kunst en duurzaamheid bij elkaar. Met haar creatieve inslag en haar liefde voor kleding weet ze van niets iets bijzonders te maken. Zondag 4 november is ze aanwezig in de Deventer Schouwburg bij Deventer Wereldstad!

Ze gebruikt daarvoor rest- en gebruikt materiaal. Trudie: ‘Ik vind het niet alleen leuk maar ook heel belangrijk om mijn creaties zo duurzaam mogelijk te maken. De textielafvalbergen zijn al hoog genoeg. Waarom altijd nieuw materiaal gebruiken? Mijn uitdaging is om te laten zien dat je echt couture en exclusieve designs kunt maken van stoffen die er al zijn.’

Meer weten?

Kijk dan op de website van het Recyclelab: www.hetrecyclelab.nl

Maken met dat wat er is; een duurzaam initiatief!

===

De Techniekfabriek (Cambio)

voor werk, hergebruik én ambachtelijke producten!

De Techniekfabriek – onderdeel van Cambio/Circulus-Berkel – sluit naadloos aan bij de strategie en de vier kenwaarden van Circulus-Berkel: aandacht voor het milieu, sociale activering, excellente dienstverlening en bewonersparticipatie.

  • Door afval, ofwel grondstoffen, te hergebruiken en daar op een mooie, ambachtelijke manier nieuwe, duurzame producten van te maken.
  • Door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt leer-/werkplekken aan te bieden en ze zo een stap dichter bij de reguliere arbeidsmarkt te brengen.
  • Door een bijdrage te leveren aan een Circulaire Economie.
  • Door bewustwording: we doen te weinig aan hergebruik terwijl dat wel kan.

Mooie producten

De Techniekfabriek is gevestigd aan de Dorrestraat in Deventer, in een oud schoolgebouw (want ook met onze gebouwen houden we rekening met duurzaamheid). Daar worden o.a. wandtegels gemaakt van geshredderde plastic gesmolten bekers, boodschappentassen van oude banners en fietssloten van zelf geslagen (plastic) touw. En natuurlijk zijn er plannen voor nog veel meer producten!

Tijdens Deventer Wereldstad kunt u – als onderdeel van ‘Let’s talk about Trash baby’, van de studenten van Saxion – een aantal producten bewonderen die gemaakt zijn door de medewerkers van de TechniekFabriek.

===

Reacties gesloten.