Een truffeleitje, een carpaccio-bonbon, een koud pompoensoepje of een minihamburgertje met tomatenchutney. Allemaal vers gemaakt door leerlingen van De Marke Zuid (onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum). Loopt het water u al in de mond? Kom dan een (of meerdere)van deze wereldhapjes proeven tijdens Deventer Wereldstad.
Leerlingen van het derde en vierde jaar van de studierichting HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) van De Marke Zuid zijn op vrijdag 2 november druk aan het werk. Er moeten namelijk maar liefst duizend hapjes worden gemaakt! ‘We hebben een opdracht van Deventer Wereldstad’, legt docent Marvin Hendriks, die al ruim twaalf jaar voor de klas staat op deze locatie, uit. ‘Voor het evenement van Deventer Wereldstad in de schouwburg op zondag 4 november moeten ze koude hapjes maken, uit verschillende landen van de wereld. Een leuke opdracht die ze graag uitvoeren.’
Zelf met ideeën komen
De leerlingen kregen van Marvin de opdracht om zelf met ideeën te komen. En dat deden ze! ‘Lekker struinen op Internet, daar houden ze wel van’, lacht Marvin. ‘En ik moet zeggen: ze zijn echt met goede voorstellen gekomen. Het is ook een leuke opdracht die prima aansluit bij de praktijk. En ze kunnen er thuis ook mee aankomen: is weer eens wat anders dan een blokje kaas of een plakje worst!’
Talenten
Een flink aantal leerlingen kiest momenteel voor het koksvak. Volgens Marvin heeft hij zeker talenten in de klas. ‘Een aantal leerlingen is al aan het werk in horecagelegenheden in de stad. Daar kunnen ze mooi ervaring op doen. Ik zoek nog wel meer contacten met ondernemers in Deventer, dus al iemand belangstelling heeft?’
Deventer Wereldstad
De wereldhapjes worden zondag 4 november verkocht tijdens Deventer Wereldstad. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom op dit internationale evenement in de Deventer Schouwburg. Daar kunt u – naast alle boeiende, bruisende activiteiten ook van deze overheerlijke hapjes komen proeven!