Koninklijke onderscheiding voor Jan Achtereekte

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander werden er woensdagmorgen 26 april dertien onderscheidingen uitgereikt in de Orde van Oranje-Nassau. Een daarvan was voor Jan Achtereekte. Jan is al jaren betrokken bij Deventer Wereldstad. Tijdens een druk bezochte, feestelijk bijeenkomst in de Lebuinuskerk ontving Jan zijn ‘lintje’ uit handen van burgemeester Andries Heidema.2

Jan is al vanaf 1976 actief als vrijwilliger in Deventer. Als initiator was hij medeverantwoordelijk voor het Mr. De Graaftoernooi in Deventer, een succesvol internationaal voetbaltoernooi. Vanaf 1989 is hij actief betrokken bij Roemenië. Als mede-oprichter van de Werkgroep Sport & Cultuur bij de stichting Deventer – Roemenië, als drijvende kracht in de relatie tussen de steden Deventer en Sibiu, maar ook als (mede)organisator van grootschalige activiteiten en evenementen zoals het Internationaal Jazz Festival Sibiu, de Hollandse Maand in Sibiu, de Midden-en Oost-Europa Beurs en bijvoorbeeld trainingsstages voor Roemeense schaatsers. Sinds 2006 is Jan voorzitter van de Stichting NedSib en projectcoördinator van Young in Europe waarvoor hij zich inzet op het gebied van onderwijs, cultuur en jeugd.

1 3 4

Deventer Wereldstad
Jan is ook betrokken bij de Mineke Foundation, het International Office Deventer, ‘Een beeld voor Leo’ én natuurlijk bij Deventer Wereldstad. Als jaren helpt hij mee met het organiseren van het tweejaarlijkse evenement in de Deventer Schouwburg.

6 7 5

Jan namens alle betrokkenen bij Deventer Wereldstad: Van harte gefeliciteerd met deze dik verdiende onderscheiding!8

Reacties gesloten.