Jan Pronk bij interactieve bijeenkomst Deventer Wereldstad

JANPRONK 

Dinsdag 23 september komt Jan Pronk naar Deventer. In een interactieve bijeenkomst – georganiseerd door Deventer Wereldstad – bij Saxion Hogescholen geeft hij zijn eigenzinnige kijk op internationale samenwerking. Wat vindt hij van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden? Waarom is het belangrijk dat de jongeren onder ons een bredere kijk op de wereld ontwikkelen? Wat vindt hij van het grote aantal (kleine) NGO’s in Deventer? Zetten ze zoden aan de dijk?

Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld. Die contacten leveren samenwerking en verbindingen op die van groot belang zijn voor de welvaart en het welzijn van de stad.
Deventer Wereldstad wil verbindingen leggen. Tussen de vele organisaties die in de gemeente actief zijn op het gebied van internationale samenwerking, maar ook tussen bedrijven en organisaties. Deventer Wereldstad is er namelijk van overtuigd dat juist de verbindingen tussen bedrijfsleven en (vrijwilligers)organisaties voor iedereen een meerwaarde opleveren.

Jan Pronk naar Deventer
Jan Pronk is oud-minister voor de PvdA in diverse kabinetten, o.a. als Minister voor ontwikkelingssamenwerking, maar hij was ook bijvoorbeeld adjunct-secretaris-generaal bij de UNCTAD en bijzonder VN-gezant in Soedan. Na zijn politieke carrière is hij op verschillende terreinen actief gebleven (hij is hoogleraar theorie en praktijk internationale Ontwikkeling) en liet (en laat) in de politiek nog regelmatig van zich horen. Een geschikte kandidaat om zijn licht te laten schijnen over internationale samenwerking. In Deventer en natuurlijk daarbuiten. Deventer Wereldstad is dan ook trots dat Jan Pronk op 23 september naar Deventer komt!

U bent van harte welkom!
Op 23 september is iedereen van harte welkom bij Saxion Hogescholen (Handelskade 75) om 16.30 uur (zaal open 16.00 uur). De toegang is gratis.

 

Reacties gesloten.