Het Rusland van Poetin

Op donderdag 23 maart geeft Laura Starink een lezing over het Rusland van Poetin en de staat van de Russische samenleving.

Vladimir Poetin was bij de start van zijn inmiddels 17-jarig presidentschap het Westen zeer welgezind. Inmiddels is dat niet meer zo. Wat is er gebeurd en welke rol speelt de Westerse wereld daarin? Laura Starink (oud-Rusland correspondent) vertelt wat Poetin drijft om te doen wat hij doet. Zoals de vrijheid van pers en oppositie geleidelijk indammen, nepnieuws organiseren, de Krim annexeren, de chaos rond Oekraïne handhaven, zich ogenschijnlijk bemoeien met een democratische verkiezingsstrijd in het Westen?foto poetin

Ondanks de economische crisis in Rusland is Poetin populair. Wat zegt dat over de Russische burger en over de staat van hun civil society? Starink is onlangs de website raamoprusland.nl gestart en kan ons hopelijk vertellen wat de EU kan doen om bij te dragen aan een meer ontspannen verhouding met het grootste land op aarde?

Laura Starink was voor NRC Handelsblad bijna 30 jaar verslaggever, lid van de hoofdredactie en correspondent in Moskou. Ze is auteur van ‘Een land van horen zeggen’ over het einde van het communisme en van ‘De Russische Kater’ waarin Russen terugblikken op hun leven en hun land.

De middag wordt georganiseerd door het Studium Generale Saxion, i.s.m. met Minor Algemene Ontwikkeling en de Ambassade van Vrede Deventer.
Van 16.00 -17.30 uur in zaal C173 van Saxion Deventer

folder tekst

Reacties gesloten.