Food for Thought bij Rabobank Salland

Foorforthought1

Nog voor de officiële opening heeft Fooddock haar deuren geopend voor het Food for Thought diner. Rabobank Salland organiseerde op 28 en 29 oktober een bijzondere avond waarbij eerlijk eten met een verhaal centraal stond. Een aantal Deventer Wereldstadorganisaties die in Oeganda werken waren erbij en genoten van een boeiende avond.

Foorforthought28 10 3Met het Food For Thought diner wil de bank een boodschap meegeven.
De wereldvoedselproblematiek neemt de komende jaren alleen maar toe, tenzij we er nu iets aan doen. Met haar wortels stevig in de agrarische sector, zet de Rabobank zich daarvoor in. Ed den Besten, directievoorzitter: ‘Tijdens het Food For Thought diner op 29 oktober hebben we laten zien wat we lokaal, landelijk en wereldwijd op dit gebied doen. Hoe we kunnen samenwerken en welke resultaten we willen bereiken. Dit alles gebeurde in een heel inspirerende setting. De Zwarte Silo was professioneel omgetoverd tot een mooie en sfeervolle eetgelegenheid passend bij het thema. Alles gebeurde letterlijk op tafel, prachtig!’

Foorforthought28 10 34 Foorforthought2
Foorforthought3 Foorforthought28 10 39

Connect2Uganda
Foorforthought28 10 12Op 28 oktober stond de avond in het teken van Connect2Uganda. Een samenwerkingsverband waarin verschillende organisaties uit de regio samen met onderwijsinstellingen en de gemeente Deventer, hun krachten bundelen op het terrein van internationale samenwerking in Uganda. Burgemeester van Deventer Andries Heidema vertelde deze avond bevlogen over de voortgang en het idee achter de samenwerking. ‘Wat we doen voor Ugandese jongeren levert ook iets waardevols voor onszelf: nauwere contacten, nieuwe inzichten, betere samenwerking’. Ook was er een podium voor studenten van het Windesheim Honours College. Zij pitchten oplossingen voor voedselvraagstukken. Rabobank Salland adopteerde zo’n vraagstuk: ‘Hoe pakken we de voedselverspilling in Salland aan?’ Een uitdaging waarvoor we graag diverse organisaties bij elkaar brengen. Een groot aantal vertegenwoordigers van stichtingen uit Deventer die werken in Oeganda én betrokken zijn bij Deventer Wereldstad waren deze avond aanwezig.

Andries ambassade

 

Reacties gesloten.