Focus op Indonesië

Beleef het Indonesië van toen en nu in Deventer

Deventer heeft eeuwenoude banden met Indonesië. Deze ‘Gordel van Smaragd’ is op verassend veel manieren nog steeds aanwezig in de oude Hanzestad: in gebouwen, in restaurants en bedrijven, in gemeenschappen (van de Molukken, Papoea’s, oud-Indiëgangers en hun nakomelingen, van Saxion-studenten uit Indonesië).

banner Facebook

plaatje 1Focus op Indonesië maakt in november en december 2017 voor een breed publiek deze banden tussen Deventer en Indonesië in heden en verleden zichtbaar en beleefbaar. Met onder meer een kleine Pasar Malam (Pasar Kecil genaamd), een fietstocht langs cultureel erfgoed dat is gelinkt aan Indonesië (o.a. de Tropische Landbouwschool, Nieuw Rande en de Maranathakerk), diverse lezingen, een reeks concerten, toneel-, dans- en filmvoorstellingen, meedoe-activiteiten, een wijkevenement in Keizerslanden, een tentoonstelling over koloniale architectuur en een routegids met 20 lokale mkb-bedrijven die producten uit Indonesië verkopen, en themadagen bij Saxion en het Etty Hillesum Lyceum.

plaatje 2Het evenement vindt plaats in samenwerking met het tweejaarlijkse Europalia Arts Festival in Brussel dat dit jaar is gewijd aan Indonesië. Dankzij deze samenwerking kunnen verschillende spraakmakende artiesten en groepen uit Indonesië ook in Deventer komen optreden. Het betreft de spectaculaire percussie-groep Svara Samsara, Jogja Hip Hop Foundation + Bayu DJ, de band Kande met een mix van traditionele muziek van Atjeh en rockmuziek, en groepen die traditionele muziek brengen van West-Sumatra: Saluang Dendang (bamboefluiten) en Saluwat Dulang (percussie op voedselschalen). Focus op Indonesië biedt ook een podium voor regionaal talent dat zijn roots in Indonesië heeft.

plaatje 3

 

plaatje 4

Een uniek samenwerkingsverband van dertig culturele en maatschappelijke instellingen en organisaties werkt mee aan Focus op Indonesië. Zij zorgen samen voor de lokale inkleuring van Focus op Indonesië met een groot aantal activiteiten voor een breed publiek.

 

Een pdf van het complete programma kun je bekijken en downloaden via:
https://tinyurl.com/y8ndxucp
Bureau Beeldtaal Filmmakers maakte een teaser voor het evenement:
https://vimeo.com/227896870

Wilt u meer weten stuur dan een e-mail naar: focusopindonesie@gmail.com

Kijk voor nieuwtjes en updates over het programma op Facebook/focus op indonesië.

plaatje 5

Reacties gesloten.