Debat 2016

‘Geef alleen ontwikkelingshulp aan democratische landen’, ‘Het inburgeringsexamen moet afgeschaft worden’, ‘Beledigen van mensen moet strenger aangepakt worden’, ‘Nederland moet stoppen met bombarderen in Syrië’. Daarover gaan leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum, locatie Het Vlier (bovenbouw HAVO-VWO) met elkaar én met het publiek in debat op de eerste verdieping van de Schouwburg.

Monica 2190

Onder grote publieke belangstelling voeren de leerlingen met elkaar het debat, maar ook een aantal bezoekers debatteert mee over de stellingen, die allemaal te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking. Zo’n drie kwartier hebben de leerlingen het hoogste woord. De reacties uit het publiek zijn positief, bezoekers vinden het leuk dat jongeren een duidelijk eigen mening hebben en die ook goed onder woorden kunnen brengen!

Op weg naar het Lagerhuis
De leerlingen van het Vlier maken onderdeel uit van het debatteam. Een deel van dat team zal mee doen aan Op weg naar Het Lagerhuis. Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland met landelijk in totaal meer dan 200 deelnemende scholen.
Het Vlier doet al jaren mee en won o.a. in 2006 deze competitie!

RSL 6618 RSL 6622
RSL 6629 RSL 6617

  

Reacties gesloten.