Photobooth

Deventer fotograaf Thijs Brouwers is zondagmiddag te vinden in de Deventer Schouwburg met een ‘Photobooth’. Hij maakt portretten van het aanwezige publiek. Portretten die in het voorjaar van 2015 tentoongesteld zullen worden in de Deventer Schouwburg als een van de tentoonstellingen in het kader van Deventer Wereldstad. Het is heel druk bij de Photobooth; er is veel belangstelling voor de bijzondere portretten. Iedereen die er een heeft laten maken krijgt een bestandje ervan in zijn of haar e-mail.

IMG 6740 IMG 6811

Over Thijs
Thijs Brouwers (1982) is een gedreven fotograaf uit Deventer met oog voor detail. Als autodidact is hij volwassen geworden in de praktijk. Een combinatie van autonome verkenning en een grote interesse in techniek. Eigenzinnigheid en verrassing zijn twee belangrijke steekwoorden bij Thijs zijn werk. Of het nu om portretten, landschappen of architectuur gaat; vrijwel altijd bevat een foto een element dat dieper reikt dan op het eerste oog duidelijk is.

Over de portretten
Het gezicht is het toonbeeld van je bestaan. De beoordeling en veroordeling liggen altijd op de loer. Door het gezicht van maar één kant te belichten zonder een duidelijke emotie en vervolgens een serie portretten in elkaar te laten overvloeien, treedt vervreemding op. Door deze vervreemding hoopt hij het gezicht een abstract karakter mee te geven waar beoordeling en veroordeling in vervagen.

 

Reacties gesloten.