Deventer Wereldstad organiseert bootcamp crowdsourcing met PIF-world

 Pif World

Crowdsourcing en crowdfunding, twee hippe termen. Maar kunnen NGO’s, stichtingen en verenigingen er ook iets mee? PIF-World denkt van wel! Want door deel te nemen aan het platform van PIF World kun je niet alleen fondsen werven, maar ook vrijwilligers zoeken, acties promoten, je netwerk vergroten en bekendheid genereren. Deventer Wereldstad haalt PIF-world naar Deventer om NGO’s, verenigingen en stichtingen de gelegenheid te geven om met deze nieuwe manier van bekendheid genereren kennis te maken. Op 12 november 2015 zijn vertegenwoordiger van stichtingen, NGO’s en (sport)verenigingen om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) van harte welkom in de Deventer Schouwburg.

Sociaal ondernemer en oprichter van PIF-world Harmen van Doorn zal zijn kennis en ervaring delen op het gebied van crowdfunding, community building en vrijwilligerswerk. Hierbij gaat Harmen in op wat crowdfunding nu eigenlijk is, welke succesfactoren er zijn en wat er in de sector gebeurt. Natuurlijk met veel voorbeelden uit de praktijk – zowel de succesverhalen, maar ook waar het minder goed is gegaan. Daarnaast zal hij uitleggen hoe deze manier van werken is in te zetten is door (kleine) non-profit organisaties die actief zijn in de regio van Deventer of in het buitenland.

Enthousiast
‘Ik ben zelf enthousiast over deze manier van netwerken en fondsen en vrijwilligers werven’, vertelt Monica Sluiseman, voorzitter van Deventer Wereldstad. ‘Daarom hebben we als bestuur besloten om PIF-world haar verhaal te laten vertellen in Deventer. Stichtingen en verenigingen die enthousiast worden op 12 november kunnen zich aanmelden bij PIF en dan meteen ook een dagdeel ‘les krijgen’ in het effectief gebruiken van het platform van PIF.

Vrijwilligers Centrale Deventer
Vrijwilligers Centrale DeventerDe NGO’s die actief zijn in Deventer komen elk half jaar bij elkaar in een Periodiek Overleg. ‘Daar hebben we al uitgelegd wat er op 12 november gaat gebeuren’, legt Monica uit. ‘Maar naast de NGO’s willen we ook graag andere stichtingen en verenigingen de gelegenheid bieden om kennis te maken met de werkwijze van PIF-world. Daarom hebben we in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Deventer alle partijen waarvoor deze avond interessant is uitgenodigd. Ze kunnen zich via een link aanmelden bij PIF en krijgen dan nog meer informatie over de avond.’

IMG 2159

Samenwerking Deventer Schouwburg
Deventer Wereldstad en de Deventer Schouwburg werken vaker samen (denk maar aan het grote evenement dat Deventer Wereldstad elke twee jaar organiseert in de schouwburg), dus die locatie was wat Monica betreft de eerste optie. ‘Stadsprogrammeur Albert Reinink was meteen enthousiast en stelde de ruimte in de Deventer Schouwburg beschikbaar. Daar ben ik heel blij mee, want ons mooie theater is voor iedereen makkelijk bereikbaar. Aanmelden is wél noodzakelijk, want het aantal plaatsen is wel beperkt en bovendien is het goed om te weten welke organisaties willen komen.’

Aanmelden? Ga naar de uitnodiging.

Reacties gesloten.