Deventer Wereldstad: een bruisend, internationaal evenement dat u niet mag missen!

Voor de vierde keer wordt zondag 6 november in de Deventer Schouwburg een bruisend evenement georganiseerd dat de internationale activiteiten van Deventer stichtingen, organisaties en inwoners wil laten zien. Een internationaal feest met veel publiek, dans, kunst, cultuur, debat, verhalen, muziek en activiteiten voor kinderen.

IMG 8016

Deventer Wereldstad richt zich op een breed publiek: volwassenen (met hun kinderen), jongeren (- buitenlandse- studenten), de organisaties die zich presenteren en hun achterban, het bedrijfsleven en hun (internationale) medewerkers.
Programma
Het programma voor 2016 is dan ook een aaneenschakeling van interessante, leuke, boeiende, muzikale, smaakvolle én smakelijke ingrediënten. Culturele en onderwijsinstellingen uit Deventer leveren op eigen wijze een kleurrijke bijdrage. De aanwezige stichtingen presenteren hun werkzaamheden op het gebied van de Global Goals met verve in de Wereldmarkt, kinderen (en volwassenen) kunnen zich uitleven in verschillende workshops, en op verschillende plekken in de schouwburg kunt u luisteren naar muziek en verhalen. Het kan zo maar gebeuren dat een fotograaf u weet te strikken voor het maken van een mooie portretfoto of dat u betrokken wordt in een pittige discussie over een internationaal onderwerp. En ongetwijfeld gaat u genieten van de internationale hapjes die speciaal voor u zijn gemaakt!
IMG 6776
Dansprogramma
Voor het eerst is er dit jaar een internationaal dansprogramma, uitgevoerd door diverse Deventer Dansscholen. Sheila’s buikdanscentrum, Fidance & Nesma, Studio DanZo, Los Pajaritos en de Leeuwenkuil verzorgen allemaal op geheel eigen wijze dansoptredens tijdens deze middag.  Van klassieke Oriëntaalse dans tot Whirling, van Flamenco tot Marokkaanse dans, van de Lion King tot Buikdansen: u kunt het die middag allemaal zien (en horen)!
Global Goals for sustainable development
Een hele mond vol. Deze 17(!) goals zijn een soort vervolg op de Millenniumdoelen van 2000-2015. Dat waren er acht, nu zijn er 17. Waar de Millenniumdoelen vooral gericht waren op ontwikkelingsgebieden, zijn de Global Goals ook dichtbij huis in te zetten. Immers: ook dichtbij huis moeten we samen zorgen voor duurzame energie, veilige, duurzame steden, gendergelijkheid en gezondheid voor iedereen? De goals gelden van 2015 tot 2030. VNG International trekt door het land met een Tijdcapsule. Daarin worden persoonlijke wensen en ideeën voor 2030 verzameld van burgemeesters en wethouders. Burgemeester Andries Heidema zal deze middag zijn persoonlijk boodschap toevoegen. Maar ook alle bezoekers van het evenement krijgen de gelegenheid om aan te geven hoe zij willen dat de wereld er over 15 jaar uit ziet. Deventer Wereldstad zal alle wensen en ideeën verzamelen en publiceren.
 IMG 6804
Oegandabijeenkomst
Meerdere Deventer vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven en de gemeente zijn sinds 2012 actief in het district Bukomansimbi (Oeganda) binnen het lokale samenwerkingsverband Connect2Uganda en rond het thema voedselzekerheid. Dit jaar eindigt het programma en daarmee de formele samenwerking tussen de Deventer partners, maar alle partijen willen de activiteiten met de Oegandese partners voortzetten. Tijdens deze Oegandabijeenkomst worden de resultaten van de samenwerking tussen Deventer en Oeganda gepresenteerd. Leerlingen van AOC Oost die net zijn teruggekomen uit Oeganda vertellen over hun ervaringen, Rabobank Salland lanceert een nieuwe Deventer Koffiesoort met o.a. koffiebonen uit Oeganda, een Nederlandse ondernemer vertelt ons over zaken doen in Oeganda en Go Ahead Eagles presenteert hun plannen voor een ‘train de trainer’- programma in Oeganda. Een groep van de Leeuwenkuil verzorgt een feestelijke intermezzo door een op Afrika geïnspireerde dans op te treden. Een bestuurlijke en ambtelijke delegatie uit Bukomansimbi-Oeganda, vertegenwoordigers van VNG International, de ambassadrice voor Oeganda in Nederland en België, Mirjam Blaak Sow, burgemeester Andries Heidema en vertegenwoordigers van verschillende instellingen uit Deventer die actief zijn in Oeganda, zijn aanwezig.
Op zondagmiddag 6 november is iedereen, jong en oud, van harte welkom in de Deventer Schouwburg van 13.00 – 17.00 uur. De toegang gratis!

Reacties gesloten.