Deventer Wereldstad: een bruisend, internationaal evenement dat u niet mag missen!

Voor de vijfde keer wordt zondag 4 november in de Deventer Schouwburg een bruisend evenement georganiseerd dat de internationale activiteiten van Deventer stichtingen, organisaties en inwoners wil laten zien. Een internationaal feest met veel publiek, dans, theater, kunst, cultuur, muziek en leuke activiteiten. Met als thema de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Deventer Wereldstad richt zich op een breed publiek: volwassenen (met hun kinderen), jongeren (- buitenlandse- studenten), de organisaties die zich presenteren en hun achterban, het bedrijfsleven en hun (internationale) medewerkers. Het programma voor 2018 is dan ook een aaneenschakeling van interessante, leuke, boeiende, muzikale, smaakvolle én smakelijke ingrediënten. Culturele en onderwijsinstellingen uit Deventer leveren op eigen wijze een kleurrijke bijdrage. De aanwezige stichtingen presenteren hun werkzaamheden, kinderen en volwassenen kunnen zich uitleven in verschillende workshops, en op verschillende plekken in de schouwburg kunt u genieten van dans, muziek en theater. Daarnaast kunt u genieten van de internationale hapjes die speciaal voor u zijn gemaakt!

De Deventer NGO’s

Deventer mag zich verheugen in een groot aantal stichtingen die actief zijn in het buitenland. Zij vormen het hart van het evenement. Want Deventer Wereldstad wil de mensen achter deze NGO’s, de vrijwilligers die zich – vaak achter de schermen – inzetten om de wereld een beetje mooier, beter, schoner en gezonder te maken, een platform bieden. Dat doen ze door met verve hun mooie werkzaamheden in den vreemde te presenteren op de Wereldmarkt: met foto’s, filmpjes, verhalen, folders enz. Ze hopen natuurlijk op een grote opkomst die mogelijk ook leidt tot nieuwe donateurs of vrijwilligers.

(Internationale) dans, muziek, theater en workshops

De hele Deventer Schouwburg bruist deze middag. Op alle podia en in alle hoeken en gaten van de verdiepingen zijn activiteiten. Op de tweede etage combineren studenten van Saxion een interactief programma probleemloos met een prachtige fototentoonstelling, Wereldburger Hanneke Evink verleidt u om van de verschillende onderdelen te komen genieten, en de keuze is groot. Van dans tot theater, van een indringend verhaal van mensenrechtenjournaliste Claudia Duque tot een Photobooth, van – door leerlingen van De Marke gemaakte – internationale hapjes tot de leerlingen van het Zone.college die net terug zijn van een reis naar Oeganda. Veel activiteiten zijn interactief en vaak ook heel leuk voor kinderen.

Global Goals for sustainable development

Deze 17(!) goals richten zich op een betere, duurzame wereld, zonder armoede en honger, en met goed onderwijs en goede gezondheidszorg voor iedereen. Veraf, maar vooral ook dichtbij. Immers: ook dichtbij huis moeten we samen zorgen voor duurzame energie, veilige, duurzame steden, gender-gelijkheid en gezondheid voor iedereen? De goals gelden van 2015 tot 2030. Alle NGO’s die 4 november aanwezig zijn werken aan één of meer van de Global Goals, zoals ze ook wel genoemd worden. Ook de voorstellingen richten zich op deze doelen.

Reacties gesloten.