Deventer Open: de hele wereld in de Schouwburg

IMG 8014

Het was een internationaal feest met veel publiek, prachtige internationale kleding, een veiling, debat en muziek: Deventer Open 2012. Honderden bezoekers genoten van alles wat er te beleven viel in de Deventer Schouwburg op zondagmiddag 4 november. De aanwezige organisaties presenteerden hun werkzaamheden op het gebied van de millenniumdoelen met verve!

Er zijn veel Deventer (vrijwilligers)organisaties actief in alle continenten van de wereld; allemaal op hun eigen manier zetten zij zich in op de wereld een stukje beter en schoner te maken. Samen maakten zij van Deventer Open een prachtig evenement.
Het begon in de binnenstad, waar een bonte stoet mensen met heel verschillende soorten kleding naar de Deventer Schouwburg trok. Kleding volgens de laatste mode (speciaal hiervoor ter beschikking gesteld door diverse Deventer winkeliers), maar ook prachtige, vaak traditionele kleding uit alle delen van de wereld. Dit modelint nodigde het winkelend publiek in de stad uit voor een bezoek aan Deventer Open.

Organisaties
Overal in de schouwburg waren de organisaties die zich bezighouden met de Millenniumdoelen achter hun kraampjes te vinden: met een raadspelletje, met mooie filmpjes en foto’s, met handgemaakte producten, maar natuurlijk vooral om te laten zien waar ze mee bezig zijn en in welk deel van de wereld. Deventer liet zich van haar internationale kant zien: er zijn heel veel bevlogen inwoners in de stad die zich met heel veel passie en geheel vrijwillig inzetten voor een betere verdeling van de welvaart in de wereld. 

IMG 2235 IMG 2088

Podium
Op het podium in de grote zaal werd een bruisend programma aangeboden. De spectaculaire modeshow was daarvan wel het hoogtepunt, maar ook het interactieve debat met studenten van Windesheim Honours College werd goed ontvangen. Bij de Oegandabijeenkomst van de leerlingen van AOC Oost en het Vlier zat de zaal bomvol met familie en vrienden. De presentatie over hun Oegandareis maakte veel indruk!

Veiling
De organisaties steken heel veel tijd en energie in het organiseren van Deventer Open, maar hun geld is toch vooral bedoeld voor de projecten waar ze voor werken. Daarom is www.deventerveiling.nl gestart: een online veiling die is bedoeld om (een deel van het) geld te generen om een evenement als Deventer Open ook in de toekomst mogelijk te maken.
Burgemeester Andries Heidema vervulde zijn rol als veilingmeester met verve en verkocht om 17.00 uur de eerste stukken van de veiling.

IMG 1986 IMG 7972 IMG 2018

Muziek
De hele dag door speelde One World Jam in de foyer van de schouwburg en de dag werd afgesloten met een bijzonder optreden van Arifa.

Saxion Hospitality Business School
Studenten van Saxion Hospitality Business School leverden een belangrijke bijdrage aan het programma: zij zijn al weken druk in de weer geweest om de Fashionshow tot een groot succes te maken en zijn ook betrokken bij de overall organisatie. Het is fantastisch om te zien dat zoveel jonge mensen zich betrokken voelen bij Deventer Open!

Dank!
Een aantal (Deventer) ondernemers en organisaties leverden een bijdrage aan Deventer Open 2012. Daarvoor hartelijk dank!

IMG 7987 IMG 8032

Reacties gesloten.