De Techniekfabriek

voor werk, hergebruik én ambachtelijke producten!

De Techniekfabriek – onderdeel van Cambio/Circulus-Berkel – sluit naadloos aan bij de strategie en de vier kenwaarden van Circulus-Berkel: aandacht voor het milieu, sociale activering, excellente dienstverlening en bewonersparticipatie.

  • Door afval, ofwel grondstoffen, te hergebruiken en daar op een mooie, ambachtelijke manier nieuwe, duurzame producten van te maken.
  • Door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt leer-/werkplekken aan te bieden en ze zo een stap dichter bij de reguliere arbeidsmarkt te brengen.
  • Door een bijdrage te leveren aan een Circulaire Economie.
  • Door bewustwording: we doen te weinig aan hergebruik terwijl dat wel kan.

Mooie producten

De Techniekfabriek is gevestigd aan de Dorrestraat in Deventer, in een oud schoolgebouw (want ook met onze gebouwen houden we rekening met duurzaamheid). Daar worden o.a. wandtegels gemaakt van geshredderd plastic gesmolten bekers, boodschappentassen van oude banners en fietssloten van zelf geslagen (plastic) touw. En natuurlijk zijn er plannen voor nog veel meer producten!

Tijdens Deventer Wereldstad kunt u – als onderdeel van ‘Let’s talk about Trash baby’, van de studenten van Saxion – een aantal producten bewonderen die gemaakt zijn door de medewerkers van de TechniekFabriek.

Reacties gesloten.