De Omslag komt – u ook?

foto De Omslag

De Omslag is een indringende film. De maakster ervan, Jacqueline de Bruijn, volgt vier Joodse Nederlanders, allen op leeftijd, allen met bittere ervaringen in de Tweede Wereldoorlog, tot Auschwitz en Jappenkamp toe. Een van hen, Hajo Meyer, is onlangs overleden.

Voor alle vier was Israël een droom: eindelijk veilig, eindelijk thuis. Want de Shoah, dat mag nooit meer gebeuren. Dat zeggen vele mensen in Israël, maar ze passen het enkel toe op zichzelf: de Shoah, dat mag ons Joden nooit meer gebeuren. De vier mensen van De Omslag vinden dat ook, maar zeggen daarnaast: de Shoah, dat mag niemand gebeuren, ook de Palestijnen niet. Ze zijn veranderd in hun houding tegenover Israël, maar tegelijk blijft Israël hun droom.

Vrijdag 25 september
Op vrijdagavond 25 september om 20.00 uur wordt de film De Omslag vertoond in de Bibliotheek aan De Brink. Toegangsprijs is € 5 per persoon, inclusief koffie of thee.

Jacqueline de Bruijn, de maakster ervan, is erbij aanwezig. Ze zal vooraf de film bij u inleiden en na afloop eventuele vragen beantwoorden. Het vertonen van De Omslag is een initiatief van de Stichting Vrede voor Palestina in samenwerking met de Bibliotheek en de Ambassade van Vrede Deventer. Het is een onderdeel van de Vredesweek 2015 en daarmee een onderdeel van Festival De Oriënt.

jacqueline de bruijn met camera

 

Reacties gesloten.