Dansprogramma Deventer Wereldstad

Voor het eerst is er dit jaar een internationaal dansprogramma, uitgevoerd door diverse Deventer Dansscholen. Sheila’s buikdanscentrum, Fidance & Nesma Danse Oriëntale, Studio DanZo, Los Pajaritos en De Leeuwenkuil verzorgen allemaal op geheel eigen wijze dansoptredens tijdens deze middag.  Van klassieke Oriëntaalse dans tot Whirling, van Flamenco tot Marokkaanse dans, van de Lion King tot Buikdansen: u kunt het die middag allemaal zien (en horen)! Het dansprogramma vindt plaats in de Kleine Zaal van de Deventer Schouwburg van 13.45 tot 14.55 uur. Tijdens het programma gaan de deuren dicht om de dansers niet te storen. Wilt u genieten van dit wervelende dansprogramma, zorg dan dat u op tijd in de Kleine Zaal bent!

Dansgroepen logo

We stellen de deelnemende dansscholen graag even aan u voor.

Sheila’s Buikdanscentrumlogo 2013 Sheila
Sheila’s Buikdanscentrum heeft diverse dansscholen in Overijssel en Gelderland. Ze verzorgen lessen, workshops en shows met passie en plezier. Raqs Eclair & Shimmy Sistah’s brengen een wervelende buikdans-show, u waant zich in de magische sfeer van duizend-en-een-nacht.

Meer weten over Sheila’s Buikdanscentrum?
Neem een kijkje op de website:  Sheila’s Buikdanscentrum

a6 sheilas buikdanscentrum5 2 2012arnhem kopie 2

 

Fidance & Nesma Danse OriëntalelogoFidance
Docente Emine  (Fidance) geeft al meer dan twaalf jaar lessen en workshops Oriëntaalse dans. Zij heeft zelf les gehad van bekende docenten uit binnen en buitenland. Nesma treedt vanaf 2004 op en is gespecialiseerd in Oriëntaalse dans. Tijdens het dansprogramma geven zij een bijzondere voorstelling! Speciaal voor Deventer Wereldstad 2016 zijn Fidance en Nesma Danse Orientale een samenwerking aangegaan. Drie danseressen laten u achtereenvolgens Klassiek Perzische dans, Whirling en Klassiek Egyptische dans zien. Fidance en Nesma beginnen met twee klassiek Perzische dansen, Dastgah e Segah 11 en  Chaharmezrab. De choreografie van beide dansen zijn van Helia Bandeh, master of Persian Dance.
Logo Nesma transparant

Daarna laat Nesma Whirling zien. Whirling is een techniek waarbij de spiraal en het draaien om de eigen as centraal staat (niet derwisj of soefistisch).  Muziek: Arabian Waltz van Rabih Abou-Khalil. De voorstelling wordt beëindigd met Klassiek Egyptische dans  ‘Yammal Amar Aalbab’ een energieke en vrolijke danscompositie waarin het verhaal wordt verteld van een jonge vrouw die haar moeder smeekt om haar geliefde binnen te laten: ‘My beloved has arrived at the   doorstep, he lit our nights, should I invite him in?’ Choreografie: Fidance en Prof. Hassan Khalil.  Muziek: Hossam Ramzy.

Meer weten over Fidance en Nesma Danse Oriëntale?
Dit zijn de websites: Fidance en Nesma Danse Orientale

 

Studio DanZoLogo DanZo
Studio DanZo biedt verschillende dansstijlen aan. Van moderne dans tot klassiek ballet, van theaterdans tot streetdance. Speciaal voor Deventer Wereldstad hebben zeven dansers een indringende dans ingestudeerd die gaat over de positie van de Marokkaanse vrouw: ‘Amour Propre’. Docente Marion van Veen geeft voor het begin van de dans een korte uitleg.

Meer weten over Studio DanZo? Studio DanZo

Danszo2

 

De Leeuwenkuillogo leeuwenkuil
(treedt op tijdens de Oegandabijeenkomst)
De Leeuwenkuil is hét kunstencentrum van Deventer. Ze biedt lessen en cursussen in vrijwel alle kunstvormen, zoals muziek, dans, beeldende kunst, theater, schrijven en nieuwe media voor jong en oud. Twee dansgroepen die normaal gesproken een heel andere stijl volgen (Just-b, de talentklas die moderne dans en jazz dansen onder begeleiding van docent Aniek Grunder én de talentklas Klassiek Ballet van docent Manon van ’t Spijker) wilden wel eens iets anders. Als African Fusion brengen zij de Afrikaanse sfeer tijden de Oegandabijeenkomst in de Kleine Zaal.

Meer weten? Alle informatie vindt u op De Leeuwenkuil

FestivalDonderslag DonderEnBliksem ballet Leeuwenkuil

 

Los Pajaritoslogo rood
Het is een zes-vrouws flamencoformatie. Is het een koor? Is het een band?
Nee… het zijn Los Pajaritos! Niet te vangen in een kooitje… Zes dames met het hart op de juiste plaats. Geworteld in de Deventer aarde maar met hun ‘corazón’ in de Spaanse zon! Los Pajaritos zingt Spaanstalig, meerstemmig, hartverwarmend, vrolijk, hier en daar wat melancholisch. Met een lach en een traan. Hun liefde voor muziek en Spanje werkt aanstekelijk. Wedden dat u niet stil kunt blijven zitten?

Ze treden om 15.00 uur op in de Stadsfoyer.

Meer weten over Los Pajaritos? Dit is het adres van de website: Los Pajaritos

Los Pajaritos

 

Reacties gesloten.