Boek voor de ‘burgemeester’

RSL 2248

In oktober viel bij heel veel Deventer verenigingen, stichtingen en organisaties een mail op de digitale mat. Van burgemeester Andries Heidema. Of ze een bijdrage wilden leveren aan de ‘nieuwe’ bibliotheek van de vernieuwde Raadszaal in het nieuwe stadhuis. Een uitgelezen kans om de Deventer NGO’s die over heel de wereld actief zijn op een mooie manier over het voetlicht te brengen. Woensdagavond 9 maart is het boek – tijdens een drukbezochte bijeenkomst – aangeboden in de Raadszaal.

Lange tijd was de Raadszaal de boekenzaal van de Stads- en Athenaeumbibliotheek van Deventer. Na de restauratie in de jaren 1980-1982 was die oude functie terug te zien in de wanden van de Raadszaal; die stonden helemaal vol met boeken. Deze maand keert de gemeenteraad terug in de vernieuwde raadszaal, na een verbouwing van een jaar. De gemeenteraad wil het bibliotheekkarakter van de Raadszaal behouden. Met boeken vanuit de gemeente zelf. Vandaar het verzoek om een bijdrage.

RSL 2253 RSL 2258

FotoboekRSL 2243
Alle NGO’s die actief zijn in Deventer kregen een mail van Deventer Wereldstad met het verzoek materiaal aan te leveren: een stuk tekst van 400 woorden, een goed bestand van het logo én een aantal foto’s van minimaal 1 MB (liefst groter). Dat bleek nog niet zo eenvoudig: foto’s waren vaak te klein (en dan worden ze echt niet mooi als je ze afdrukt), teksten te lang, logo’s niet in het juiste bestand. Maar uiteindelijk is het toch gelukt om van alle NGO’s die materiaal hebben aangeleverd twee pagina’s samen te stellen.En natuurlijk staat er het nodige over Deventer Wereldstad in het boek. Vanavond, woensdag 9 maart is het boek in de kast ‘Cultuur’ gezet. Want een kast ‘Internationaal’ is er nog niet. ‘Maar wat niet is, kan best nog komen’, constateert burgemeester Andries Heidema. ‘Als er meer boeken komen met een internationaal karakter, maken we er zeker ruimte voor!’ Natuurlijk heeft hij het boek ook vast even ingekeken.

Ook een blik werpen in het boek? Dat kan via deze link.

 Meer foto’s vindt u op Facebook.

Reacties gesloten.