Bijzondere voorstelling van Het Zwanenmeer

Zwanenmeer

Op 16 en 17 juni vindt in de Deventer Schouwburg een bijzondere voorstelling van Het Zwanenmeer. Een voorstelling die prachtig aansluit bij de doelstellingen en de missie van Deventer Wereldstad. Dertien dansers uit Zuid-Afrika brengen samen ‘Swan Lake’ als een betoverend en wervelend spektakel, waarbij dit wereldberoemde danssprookje in nieuwe vormen tot de essentie wordt teruggebracht. Daarbij weet choreograaf Dada Masilo een perfecte brug te slaan tussen de Europese traditie en het Zuid-Afrika van nu.

Het Zwanenmeer werd sinds de première in 1877 duizenden keren gedanst over de hele wereld, en geldt als absoluut hoogtepunt in de dans. In deze uitvoering spelen niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke zwanen een hoofdrol. U ziet 5 mannelijke dansers uit Zuid-Afrika, gestoken in tutu. Er is geen decor. Dat heeft de voorstelling niet nodig. U ziet een kaal speelvlak. Kostuums zijn schitterend. De belichting is magnifiek. De muziek van Tsjaikovski wordt live uitgevoerd door het Oost-Nederlands Symfonieorkest wat dit sprookje nog prachtiger maakt. Het oudere danspubliek zal deze voorstelling ongetwijfeld waarderen, omdat het wezen van ‘Het Zwanenmeer’ behouden blijft. Voor het jongere publiek is het een dansproductie die goed past bij hun beleving vandaag de dag.Zwanenmeer 2

Klassieke thema’s en moderne problemen van Zuid-Afrika
In dit Zwanenmeer kaart de gerenommeerde choreografe Dada Masilo uiteenlopende maatschappelijke thema’s van haar thuisland Zuid-Afrika aan. Van sekse-ongelijkheid tot sociale druk, homoseksualiteit en de taboes die daar omheen hangen in een land dat wordt geteisterd door aids. Dit Zwanenmeer is een perfecte combinatie van het eeuwenoude Zwanenmeer met al haar klassieke thema’s en de moderne problemen van een vooruitstrevend Zuid-Afrika.

Bekijk de trailer van de voorstelling.

Reacties gesloten.