Benefietconcerten ten behoeve van gemeentelijke vluchtelingenkampen in Zuidoost Turkije

Deventer Wereldstad kreeg onderstaand bericht met het verzoek het te delen met zoveel mogelijk mensen. Dat doen we natuurlijk graag! En ook wij stellen het op prijs als je dit bericht wilt delen.

BenefietConcert Amsterdam.compressed 001
De hele wereld keek in augustus 2014 naar het huiveringwekkende drama op de berg Shengal
waarop duizenden weerloze Ezidi hun toevlucht zochten opgejaagd door Islamitische Staat. Kort daarop startte IS een grootscheepse aanval op de dorpen rond Kobani en op de stad zelf. De beelden waren maandenlang in de media. De gevolgen waren ingrijpend: honderden mensen verloren het leven, de stad lag in puin en duizenden mensen vluchtten.
Een groot van deze mensen die toen moesten vluchten, wordt nu (nog) in de regio opgevangen, onder meer in Zuidoost Turkije. Deze opvang ter plekke wordt niet alleen door de Turkse staat georganiseerd. Ook op lokaal, gemeentelijk niveau wordt met veel inzet opvang voor vluchtelingen geregeld. Helaas ontbreekt het daar vaak aan de middelen om de opvang optimaal te doen zijn. Het is in het grootste belang van de hele wereld, maar vooral van de vluchtelingen zelf, dat er goede, menswaardige opvang plaatsvindt. Daarvoor is extra geld nodig.

Stichting Hurmet
Eerder heeft een kleine groep mensen uit verschillende steden in Nederland onder kennissen een bedrag van € 7000 ingezameld. Hiermee heeft de Stichting Hurmet (www.hurmet.nl) samen met een tweetal gemeenten in Zuidoost-Turkije voedsel voor vluchtelingen in de kampen van Diyarbakir en Suruc gekocht en ter plekke gedistribueerd. Nu organiseert een werkgroep samen met de Stichting Hurmet twee benefietconcerten om de vluchtelingen wat langduriger te voorzien van eten en andere basale levensbehoeften. Ook al is de actie een druppel op de gloeiende plaat het wordt ter plekke bijzonder op prijs gesteld.

Utrecht en Amsterdam
De concerten vinden plaats in Utrecht (27 mei) en Amsterdam (7 juni).
Kom je ook? Je aanwezigheid en hulp zijn van harte welkom!

Geld overmaken kan ook
Mocht je niet in de gelegenheid zijn een benefietconcert bij te wonen dan kun je uiteraard ook geld overmaken op rekeningnummer NL70RABO383950015 van de Stichting Hurmet te Helmond o.v.v. Vluchtelingenkampen ZO Turkije.

BenefietConcert Amsterdam.compressed 001 BenefietConcert Utrecht.compressed 001

(Klik op de afbeeldingen)

Reacties gesloten.