Atlas: Mapping the State of the World

De Expositie ‘Atlas: Mapping the State of the World’ toont de actuele thema’s van onze wereld met een reeks opzienbarende, confronterende en grappige wereldkaarten, en is gratis te bezoeken van 10-19 september 2019 bij Saxion in Deventer.

  • De auto-populatie in de wereld is de afgelopen 50 jaar vijfmaal zo snel gegroeid als de menselijke populatie.
  • Dakloos zijn in Engeland verlaagt je levensverwachting met 30 jaar tot slechts 47.
  • Het land dat er tussen 1990 en 2010 de meeste vierkante kilometers bos bij heeft gekregen, is China – ongeveer 6½ keer meer dan zijn opvolger de Verenigde Staten.

Verrassende inzichten

Bovenstaande opsomming is slechts een greep uit de verrassende inzichten die zijn af te leiden uit de indrukwekkende wereldkaartententoonstelling die speciaal door Studium Generale Eindhoven is samengesteld op basis van het boek ‘The State of the World Atlas’ van Dan Smith.
In ‘Atlas: Mapping the State of the World’ zie je 18 kaarten op een indrukwekkende schaal, die de toestand van de wereld weergeven over onderwerpen als mensenrechten, milieu, gezondheid, rijkdom en armoede, oorlog en politiek. Onderwerpen die allemaal aan bod komen in de Sustainable Global Goals.

Praktische informatie

Van 10 t/m 19 september is de tentoonstelling te bezoeken in de Centrale hal van Saxion hogeschool in Deventer, van 09.00 tot 21.00 uur (ma t/m vrij). De toegang is gratis.

Reacties gesloten.